Naša zgodba se začne leta 2009 z prevzemom kmetije. Sledilo je planiranje in priprava zemlje za postavitev našega nasada ekoloških ameriških borovnic. V jeseni leta 2011 smo začeli z realizacijo naših planov spomladi 2012 je bil projekt končan.

 

 

Okrog 1400 sadik različnih sort ameriških borovnic raste na 54 arih zemlje, posebej pripravljene za pridelavo bio pridelkov. Nasad, ki je eden večjih v tem delu Slovenije, je ograjen z zaščitno ograjo pred divjadjo, pokriva ga protitočna zaščita, urejen pa imajo tudi namakalni sistem. Sadike so zaščitene z zastirko, ki preprečuje rast trave, ob tem pa poskrbi tudi za organsko gnojenje. V nasadu med borovnicami srečate tudi Jako in Špelo, dve raci, ki skrbita za to, da se v nasadu ne množijo polži.

 

 

Za bio pridelavo smo se odločili, ker nam je pomembno, da so plodovi čim bolj naravno pridelani. Borovnice želimo prodati sveže, ker so za naš organizem najboljše sveže. Zelo uporabne pa so tudi za pripravo marmelad, sokov, suhih sadežev,... . So vsestransko uporabne, nizkokalorične, z vsebnostjo rudnin in drugih snovi pa jih prištevamo med t.i. superživila.